Vragen en antwoorden

Een beëdigde vertaling of gewaarmerkte vertaling is een vertaling die wordt uitgevoerd door een professionele vertaler die een eed heeft afgelegd en is opgenomen in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers. Door zijn of haar stempel en handtekening op de vertaling aan te brengen, wordt de vertaling gewaarmerkt en krijgt ze rechtswaarde in een andere taal.

Je hebt een beëdigde vertaling nodig als je een officieel of juridisch document op een rechtsgeldige manier wilt laten vertalen. Dit is met name het geval wanneer je de vertaling nodig hebt voor officiële instanties of de rechtbank. Alle vertalingen die je wilt indienen bij overheden, de burgerlijke stand, universiteiten en/of andere openbare instellingen moeten in de regel beëdigd zijn.

Beëdigdevertalingen.nl is een online platform waarop je onmiddellijk een prijsofferte kunt krijgen en een bestelling kunt plaatsen voor een beëdigde vertaling. De eenvoud en snelheid van ons systeem onderscheidt ons van andere aanbieders. Wij zijn zelf een beëdigd vertaalbureau en voeren intern vertalingen uit. Als we de taal niet in huis hebben, schakelen we een externe professionele beëdigde vertaler in.

Bij beedigdevertalingen.nl willen we de procedure om een beëdigde vertaling te bestellen zo eenvoudig mogelijk maken. Als je een beëdigde vertaling nodig hebt, moet je vaak lang wachten op offertes van verschillende bureaus. Dat vergt veel tijd en zeker als het dringend is, kan dit erg lastig zijn. Via onze rekentool kun je meteen een offerte krijgen en een bestelling plaatsen voor een beëdigde vertaling, zonder dat je op een antwoord hoeft te wachten. Bovendien werk je met een betrouwbare partner die alleen maar beëdigde vertalingen doet en kun je dus rekenen op een snelle en professionele afhandeling. Nog niet overtuigd? Kijk dan zeker eens naar onze Google-reviews en lees wat anderen over onze service denken.

Documenten die je uploadt via onze website komen op onze beveiligde server terecht. Ze worden uitsluitend gebruikt om de prijs voor de vertaling te berekenen. Als je de order niet plaatst, worden ze binnen de 30 dagen opnieuw verwijderd in overeenstemming met de GDPR-wetgeving. Als je een bestelling plaatst, bewaren wij jouw documenten tot 30 dagen na de levering van de vertaling om eventuele extra exemplaren naar je te kunnen versturen. Vervolgens worden ze van al onze systemen verwijderd.

Wij vinden dat jouw tijd kostbaar is en vinden het belangrijk dat je snel en eenvoudig kunt bestellen. Om dit te doen, hebben we de prijsberekening, offerte en betaling geautomatiseerd. De vertalingen worden door ons team van experts verwerkt, door echte mensen dus. Je vindt hierover meer informatie op onze Team-pagina.

Alle documenten worden toevertrouwd aan native speakers die geregistreerd zijn als beëdigd vertaler in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en die aan onze kwaliteitseisen voldoen. Dit kan zowel een interne beëdigde vertaler zijn als een externe vertaler in ons netwerk.

De deadline staat steeds aangegeven in het overzicht wanneer je een bestelling plaatst. Heb je de vertalingen sneller nodig? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij contacteren je vervolgens zo snel mogelijk met een aangepast voorstel. De vermelde deadline is de verzendingsdatum van de vertaling. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele vertragingen in de verwerking van jouw zending door de postdiensten.

Via de online rekentool kun je meteen een prijs krijgen voor scans in pdf-formaat, afbeeldingsbestanden (jpg, png, enz.) en Word-bestanden. Bij andere formaten zul je een melding krijgen dat er geen automatische prijsberekening mogelijk is en krijg je de mogelijkheid om de bestanden naar ons te mailen. We nemen dan snel contact met je op met een aangepast voorstel.

De prijzen voor vertalingen worden steeds berekend op basis van het aantal pagina's, het type document en de talencombinatie. Vervolgens wordt er BTW toegevoegd.

Momenteel kun je online betalen via iDeal, Apple Pay, Paypal, SEPA-overboeking en alle creditkaarten via de beveiligde betalingsservice van Mollie.

Zodra de betaling is uitgevoerd, is jouw bestelling definitief na aanvaarding door Beedigdevertalingen.nl. Als je toch een foutieve bestelling hebt geplaatst of als je de vertaling om een andere reden niet meer nodig heeft, kun je contact opnemen via info@beedigdevertalingen.nl. Indien jouw bestelling nog niet in uitvoering is, kan deze nog worden geannuleerd en terugbetaald na afhouding van een administratiekost van 30 EUR. Indien de vertaling intussen al gestart of afgewerkt is, worden de reeds uitgevoerde services aangerekend, met een minimum van 50% van de bestelwaarde. Het resterende bedrag crediteren we en betalen we vervolgens terug.

Dit kan als er fouten worden vastgesteld bij de aanvaarding van de bestelling. Als we bijvoorbeeld merken dat je een contract hebt opgeladen, maar hebt aangegeven dat je een geboorteakte wilde laten vertalen, zullen we de offerte aanpassen en naar jou sturen ter goedkeuring. Als je extra documenten wilt laten vertalen en de bestelling nog niet is geleverd, kun je dit laten doen door contact met ons op te nemen via info@beedigdevertalingen.nl of via onze contactpagina.

Wij stellen alles in het werk om vertalingen van topkwaliteit te leveren. Onze vertalers hebben allemaal een eed afgelegd en voeren alle vertalingen uit in eer en geweten en naar hun beste vermogen. Als je om een of andere reden toch niet tevreden bent met je vertaling, neem dan zeker contact met ons op, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Een apostille is een verklaring die door een officiële instantie aan een document wordt toegevoegd en voldoet aan de vormvereisten die zijn opgenomen in het Haagse Apostilleverdrag van 1961. Een beëdigde vertaling waarvoor een apostille is uitgegeven, kan geldig worden gebruikt in alle landen die zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag. Een apostille is een soort legalisatie. Je vindt meer informatie op onze Apostille-pagina.

Een legalisatie is een echtverklaring of certificering van een document die het mogelijk maakt om het te gebruiken in een ander land. Legalisaties kunnen worden aangebracht door een ministerie, ambassade of consulaat. Een apostille is een specifiek type legalisatie.

Bij Beedigdevertalingen.nl hebben we experts die alles weten over legalisaties en apostilles in Nederland en in het buitenland. We kunnen legalisaties en apostilles op gewaarmerkte vertalingen laten plaatsen bij verschillende instanties, zoals rechtbanken en ministeries. Neem contact op via info@beedigdevertalingen.nl of via ons contactformulier om specifiek advies te krijgen.